Δράσεις Πλησίον Street Work

Ειδική προσευχή

Είναι η δική σου προσευχή;

Θεέ μου, βοήθησέ με, να μην αποστρέφω το βλέμμα μου από τους ανάπηρους που περπατούν σ’ ένα πεζοδρόμιο. Να μη γυρίζω το κεφάλι μου στη θέα ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες ή με νοητική στέρηση. Να μην αποφεύγω τη χειραψία με έναν τοξικοεξαρτημένο. Να μην κάνω σαν να μη βλέπω τα άτομα που καθαρίζουν τουαλέτες.

Να καλώ στο σπίτι μου για φαγητό και άτομα που δεν χειρίζονται με άνεση τα μαχαιροπίρουνα. Να κάνω παρέα με άσημους, μ’ ανθρώπους που οδηγούν φθηνά αυτοκίνητα, μ’ αυτούς που δεν μιλάνε ξένες γλώσσες, μ’ αυτούς που μιλούν με προφορά από το χωριό τους. Να είμαι ευγενικός και να κάνω παρέα σ’ αυτούς που μένουν σε «παρακατιανές» γειτονιές, στους βαριά άρρωστους, σ’ όσους έχουν βγει από τη φυλακή. Να χαιρετώ τους ομοφυλόφιλους.

Να νοιάζομαι γι’ αυτούς που πηγαίνουν σε προγράμματα του ΟΚΑΝΑ. Να είμαι προσφιλής και αγαπητός στους ηλικιωμένους, στους άσχημους, στους μαυριδερούς, στους χοντρούς, στους κοντούς και σ’ όλους τους μετανάστες. Σ’ αυτούς που απολύθηκαν, σ’ όσους ντύνονται με φθηνά ρούχα και δεν έχουν στυλ. Να βοηθώ τους ταλαιπωρημένους, τους ανθρώπους με εμφανή σημάδια από ατυχήματα, τους φτωχούς και όσους βγαίνουν «εκτός παιχνιδιού».

Νάχω σπλάχνα για καρκινοπαθείς, οικογένειες τοξικοεξαρτημένων και όσους έχουν συγγενείς που νοσηλεύτηκαν σε ψυχιατρείο. Κύριε, βοήθησέ με, Σε παρακαλώ….

Ξένη Δημοσιεύση
Ανέστης Πεταλίδης

Comments are closed.