Δράσεις Πλησίον Street Work

Ορφανά…


Τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ και τον πρόεδρο του κ. Χάρη Αναστασίου τον γνωρίζουμε και τον παρακολουθούμε χρόνια για τη  δράση του με τα ορφανά.

Πριν λίγες μέρες μας τηλεφώνησε ο κ. Χάρης για να επισκεφτούμε μια οικογένεια και να βοηθήσουμε.
Την Τρίτη το απόγευμα αφού προηγουμένως είχαμε κάνει τις απαραίτητες προμήθειες επισκεφτήκαμε με τη σύζυγο μου την οικογένεια με την οποία είχαμε προηγουμένως συνεννοηθεί.
Η κ. Γ. πριν μερικούς μήνες έχασε τον σύζυγο της τόσο ξαφνικά. Ναυτικός 49 ετών έφυγε ξαφνικά και απροειδοποίητα. Έμφραγμα μας ανέφερε η μαυροντυμένη γυναίκα. Άφησε πίσω του δύο πανέμορφα αγγελούδια . Δίδυμα κοριτσάκια που φέτος ξεκίνησαν το Δημοτικό…. Δεν έφτασε όμως μόνο αυτό , η αναγκαστική μετακόμιση οι μεγάλες ευθύνες η μικρή σύνταξη το τρακοσάρι στο νοίκι μέσα στο χειμώνα μια λακκούβα και ένα άσχημο συντριπτικό κάταγμα έκαναν τη σκληρά δοκιμαζομένη μάνα να χάσει τη δουλειά της και να μπλέξει με νοσοκομεία και χειρουργεία. Την βρήκαμε με πρησμένο το πόδι και πατερίτσες να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα…
Άδειο το ψυγείο στο φτωχικό σπιτικό της που ήταν όμως γεμάτο με ζωή χαμόγελα και φωνές.
Τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με το ΒΕΝΙΑΜΙΝ ελπίζουμε να εκπληρώσουμε την επιθυμία της μάνας για να πάνε τα μικρά σε κατασκήνωση .
Η δασκάλα των μικρών συμπαραστάθηκε στα παιδιά το χειμώνα . Πάντα φρόντιζε να πάει κάποιος να παραλάβει τα μικρά από το σπίτι και να τα επιστρέψει πίσω με ασφάλεια και να ταΐζουν τα παιδιά στο σχολείο…

Μικρές αληθινές συγκινητικές ιστορίες που μας δίνουν τη χαρά να βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι και προσφέρουν βοήθεια στον πλησίον τους.

Αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει για τη συγκεκριμένη οικογένεια μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ή με τον κ. Αναστασίου (ΒΕΝΙΑΜΙΝ)

 

Comments are closed.