Δράσεις Πλησίον Street Work

Πρωταθλητής Ευρώπης με παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπάλντουιν!

 

Ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος ρέκορντμαν Ουίλλιαμ Μπάλντουιν δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τον θρίαμβό του: « …καταφέραμε όχι μόνο να κερδίσουμε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα, αλλά και να σπάσουμε και το παγκόσμιο ρεκόρ.

 

Δύο ήταν οι σκέψεις στο μυαλό μου πριν τρέξω: Η πρώτη, να κάνω τον προπονητή μου, τους γονείς και τόσους άλλους που μας στήριξαν, υπερήφανους. Και η δεύτερη, να φέρω χαρά στη χώρα μου
Ένα χρυσό Ελληνόπουλο που για μια ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους.
Καθώς στις 6.30 αγωνίζεται πάλι μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας για νέες επιτυχίες παίρνω αφορμή να γράψω δύο λόγια.

Εξάλλου ο πατέρας του παγκόσμιου ρέκορντμαν είναι φίλος του ΠΛΗΣΙΟΝ  και έχει συμμετάσχει στις βραδινές εξορμήσεις  μας.


Χρυσός με Παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπάλντουιν
http://www.aquaticsnews.com/Technical_Swimming_European_Championships_Lignano_results_day_3_afternoon


Και τώρα στα δικά μας .

Τεράστιο ζήτημα το μεταναστευτικό . Έχουμε γράψει και άλλες φορές ότι οφείλει το κράτος να ρυθμίζει με δικαιοσύνη και ευαισθησία αλλά και αποφασιστικότητα όταν χρειάζεται, το ζήτημα αυτό.  Εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι χτύπησαν ή στις περισσότερες περιπτώσεις παραβίασαν τα σύνορα της πατρίδας μας. Ο εξαθλιωμένος χωρίς ελπίδα κάνει τα πάντα για την επιβίωση.

Αλλά φίλοι μου είναι δεδομένο ότι δεν είναι κατώτεροι μας. Δεν είμαστε ως Έλληνες ανώτερη φυλή . Εξάλλου σε αυτή τη πόλη που ζούμε ακούστηκε από ένα μεγάλο Θεολόγο και φιλόσοφο η μεγάλη ρήση:  «ἐποίησέν τε ἐξ ἑνὸς αἵματός πᾶν ἔθνος ἀνθρώπων κατοικεῖν ἐπὶ πᾶν τὸ προσώπον τῆς γῆς».

Και το αμείλικτο ερώτημα είναι :  Τόσα χρυσά μετάλλια  από τόσα παιδιά που ήρθαν στην Ελλάδα από φτωχές χώρες τόσα χρόνια  γιατί ποτέ κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν επικαλέστηκε την ανωτερότητα των Ελλήνων;

Γιατί με υπερηφάνεια και περισσό καμάρι δακρυσμένοι πανηγυρίζαμε μαζί τους τις επιτυχίες ; Και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι δείχνουμε τέτοιο μένος σε ταλαίπωρους οικονομικούς μετανάστες ;

Πριν λίγες μέρες ένας Έλληνας παντρεμένος με Αφρικάνα  και με ένα παιδί μαζί της,  με καμάρι μας έλεγε ότι την ξαπέστειλε την ……   και ότι κακώς ταΐζουμε τους μετανάστες. Κατά την γνώμη του ήθελαν όλοι κρέμασμα…

Και όταν εμβρόντητος κοίταξα τον  πιτσιρικά δίπλα στη θέση του συνοδηγού και παραξενεμένος λογω χρώματος τον ρώτησα τη σχέση μαζί του έμαθα τη ιστορία του. Καμάρωνε γιατί αυτός ήταν Ελληνας. Ο καταφερτζής που την έριξε, την παντρεύτηκε για λίγο, του χάρισε απόγονο έστω και με λίγο παραπάνω χρώμα και μετά την “σούταρε”.  Και καμάρωνε γι αυτό…

Εμείς χαιρόμαστε με τις επιτυχές του Ουίλλιαμ. Όπως και στο παρελθόν καμαρώναμε τόσα άλλα παιδιά. Αλλά περισσότερο καμαρώνω με τον αγώνα και τον μαραθώνιο ζωής τόσων παιδιών μέσα από εμπόλεμες γωνιές του πλανήτη και με τους αγώνες για την επιβίωση τους μέσα από τόσους κινδύνους. Είτε είναι Έλληνες είτε όχι.

Και νοιώθω ντροπιασμένος σαν Έλληνας που τους βλέπουμε με τρόμο να σκέφτονται πού θα κρυφτούν πλέον τα βράδια για να μην βρεθούν μαχαιρωμένοι … Και ψάχνουν τρόπους να κρυφτούν και να φύγουν…. Και με αυτά που γράφω δεν κάνω τα στραβά μάτια για την εγχώρια και την αλλοδαπή  μαφία του εγκλήματος…. Και περιμένω από την πολιτεία να αντιμετωπίσει με τη πρέπουσα σοβαρότητα τους εγκληματίες  με την τιμωρία τους….

Καλή επιτυχία Ουίλλιαμ. Καλή επιτυχία σε όλους εσάς παιδιά που αγωνίζεστε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με έπαθλο απλά την επιβίωση σας…. Απλά να δείτε ένα ακόμη ξημέρωμα…. Μια ακόμη ανατολή…..

Υ.Γ. Μετά τη δημοσιευση του παρόντος στο facebook φίλος μου έστειλε το εξής link. Το δημοσιεύω.
“Δός μοι τοῦτον τόν Ξένον…”

Υ.Γ. Λίγη ώρα μετά τη δημοσιευση του άρθρου ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν πρόσθεσε στη συλλογή του και ένα ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ.Ηταν πράγματι ένας συγκλονιστικός αγώνας πρωταθλητών.
Σύμφωνα μάλιστα με το Zougla.gr  από τον Ουίλιαμ Μπάλντουιν προήλθε και το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, που διεξάγεται στο Λινιάνο της Ιταλίας.
Ζευγάρωσε τα προσωπικά του μετάλλια, αλλά και της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λινιάνο στην Ιταλία ο εκπληκτικός Ουίλλιαμ Μπάλντουιν γράφει στο website  της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο Γιάννης Κορακής.


Συγχαρητήρια Ουίλλιαμ !!!! Πάντα άξιος !!!!   Σε καμαρώνουμε.

Φωτό από τη σημερινή απονομή του ασημένιου για τον 19χρονο Ελληνα πρωταθλητή.

Comments are closed.