Δράσεις Πλησίον Street Work

Το μικρό μας φορτηγάκι σήμερα γέμισε από αγάπη …

Το μικρό μας φορτηγάκι σήμερα γέμισε από αγάπη …
Το μικρό μας φορτηγάκι σήμερα γέμισε από αγάπη …
Το μικρό μας φορτηγάκι σήμερα γέμισε από αγάπη …
( 3 φορές  )

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012  το μεσημέρι στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Από τις 11 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι οι οι Atenistas σε συνεργασία με την Κλίμακα  και την Praxis συγκέντρωσαν απαραίτητα είδη για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σετικό και το δημοσίευμα από την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Ήταν γύρω στις 4 μ.μ. όταν η κα Άντα Αλαμάνου από τη ΚΛΙΜΑΚΑ μας κάλεσε στο τηλέφωνο επειγόντως να πάμε στη πλατεία Κλαυθμώνος για να πάρουμε κουβέρτες κλπ για τις διανομές μας.

Ευχαριστούμε για την όμορφη πρωτοβουλία και για την πολύτιμη υποστήριξη ειδικά στις κρύες μέρες που άρχισαν.

Ευχαριστούμε τις Αθηναίες τους Αθηναίους τους Atenistas την Praxis.

Για μια ακόμη φορά από τη θέση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειδικά τη  ΚΛΙΜΑΚΑ για την αρωγή τους σε είδη πρώτης ανάγκης ρουχισμού κουβέρτες κλπ.  Με τις μικρές μας δυνάμεις δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Και όταν ξεμένουμε από κουβέρτες η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι εκεί με ανοικτές πόρτες. Και ειλικρινά  Άντα, Έφη,  δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη πολύτιμη συμπαράσταση σας…
Μόλις με ενημέρωσαν συνεργάτες ότι το μικρό φορτηγάκι του ΠΛΗΣΙΟΝ γέμισε τρεις φορές από ρουχισμό και κουβέρτες.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να ξεχάσω  το κρύο απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου 2012 όταν πεσμένος στο έδαφος με σπασμένο χέρι και φοβερούς πόνους από σύγκρουση της μηχανής μου με αυτοκίνητο ( όχι δεν έφταιγα,  η κυρία με το αυτοκίνητο εξ αριστερών μου δεν με είδε..)  και περιμένοντας τη Τροχαία και το ασθενοφόρο σταμάτησε μια μηχανή δίπλα μου και είδα τον κ. Ιάκωβο της ΚΛΙΜΑΚΑΣ να σταματά δίπλα μου.

Εντελώς συμπτωματικά πέρασε από το σημείο αυτό και σταμάτησε. Μετέφερε το  σπασμένο κράνος μου στη έδρα τους και δεν θυμάμαι τι άλλο είχα στη σπασμένη μου μπαγκαζιέρα . Την ώρα αυτή τα δυο λόγια συμπαράστασης που μου είπε και η μικρή πράξη ανθρωπιάς του δεν ξεχνιούνται. Μικρές ιστορίες στο κέντρο της πόλης. Το ραντεβού που δώσαμε ότι τα επόμενα βράδια θα ξανασυναντηθούμε στους δρόμους προσφέροντας αυτό το λίγο στους αστέγους την ώρα εκείνη ήταν τόσο παρήγορο…

Aς αλλάξουμε τον κόσμο. Μπορούμε. Ολοι μαζί, λίγο λίγο…

Επισυνάπτω και την απάντηση της κ.  Άντας  Αλαμάνου, συντονίστρια προγράμματος στήριξης αστέγων της «Κλίμακας»  που πήρα πριν λίγο.

Αγαπητέ κε  Χρήστο
Σας ευχαριστούμε πολύ!  Όλα αυτά που γράφετε μας συγκίνησαν πολύ και ειλικρινά είναι από εκείνα τα πράγματα που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε μια προσπάθεια πάρα πολύ δύσκολη και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όπως και εσείς και η ομάδα σας  το γνωρίζετε  πολύ καλά στη πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχει ενότητα και αλληλεγγύη και πραγματικά αισθανόμαστε ευτυχείς που μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να μοιραζόμαστε  μαζί σας  την προσπάθεια  και κυρίως τα ίδια όνειρα…

Comments are closed.