Δράσεις Πλησίον Street Work

Με τα παιδιά του Πλησίον στους δρόμους της Αθήνας.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013. Ενα οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας, με τα παιδιά του ΠΛΗΣΙΟΝ.
Ελληνες άστεγοι και αισθητά λιγότεροι μετανάστες. Ο κύριος Γιώργος σαράντα χρόνια μαρμαράς, φιλοξενείται στον ξενώνα του Δήμου. Δεν έχει δουλειά και δεν μπορεί πλέον να αντέξει το κόστος της ζωής.

Ευγενικός, με δομημένη σκέψη αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τα νέα δεδομένα στη ζωή του. Συναντήσαμε και 2-3 ποδοσφαιριστές από την ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων, που συμμετέχει σε ενα πρωτάθλημα μαζί με κάποια από τα παιδιά του ΠΛΗΣΙΟΝ.  Ομορφες ανθρώπινες στιγμές με γέλιο και συζήτηση στα σοκάκια της πόλης γύρω στα μεσάνυχτα. Μια κοπέλλα γνωστή μας από την Αίγυπτο με εντυπωσιάζει που κυκλοφορεί μόνη της για να πάει στο σπίτι της, 15 λεπτά παρακάτω όπως μας είπε. Το χαμόγελο της μας έδειχνε ότι δεν ένοιωθε κανένα φόβο. Οι άστεγοι στους δρόμους πάντα είναι μια γροθά στο στομάχι μας. Μακάρι οι προσπάθειες για να προσφέρεται τουλάχιστον ένας ύπνος να πιάσουν τόπο. Δεκάδες άτομα φιλοξενούνται στον ξενώνα του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε τη δημοσίευση αυτή, και ανατρέξτε στις τελευταίες ειδήσεις που έχει στο τέλος.

Οι φωτογραφίες είναι θολές διότι δεν συνηθίζουμε να δείχνουμε πρόσωπα.
Στο τέλος μια βόλτα στο Μοναστηράκι , οι ατέλειωτες ουρές των ταξί που περμένουν για ένα πελάτη, τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία,  καθώς και η υπέροχη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, μας προβληματίζουν για τα δύο πρόσωπα της πολης μας…

Comments are closed.