Δράσεις Πλησίον Street Work

Ιδιότυπο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με τους άστεγους, στους δρόμους της Αθήνας μέχρι τις 2.15 το πρωί. Πάνω από 12 εθελοντές σε μια ιδαίτερη νύχτα…

Σκέψεις από τη χθεσινή νύχτα, που συσχετίζονται με τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μετά το κείμενο που διαβάζετε.
Η οδός Δεληγιώργη, μετά την ξαφνική αποχώρηση του κ. Διονύση, που δίνει τη μάχη του σε νοσοκομείο της Αθήνας με δύσκολους όρους, ( προσπαθούμε, αλλά δε βρέθηκε θέση στην εντατική…) καθάρισε. Συνεργεία του Δήμου ξήλωσαν την παράγκα με τα φωτάκια του Διονύση και των φίλων του, που αναζητούν τόπο εν τω καταλύματι και αυτοί.
Όμορφη εικόνα, οι αγκαλιές των νεαρών εθελοντών – εθελοντριών μας με τα μικρούλια που φιλοξενούνται στον ξενώνα του Ερυθρού Σταυρού, λίγο πάνω από την πλατεία Κουμουνδούρου. Οι σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί είναι ζεστές και όμορφες με τα μικρά και τις μητέρες τους.
Ένα σφίξιμο νοιώθω κάθε φορά που περνώ από τον καθαρό πλέον δρόμο που έμενε συνήθως ο κ. Κώστας.
Ο κ. Γιάννης σφαδάζει από τους πόνους και πάλι. Δεν βρέθηκε στο νοσοκομείο τις προηγούμενες μέρες από τι πάσχει. Αρνείται να μετακινηθεί για να τον πάμε σε ξενοδοχείο τουλάχιστον. Στη κυριολεξία δεν μπορεί να κουνηθεί. Δεν θέλει να φωνάξουμε ασθενοφόρο. Δεν έχει καλή εμπειρία με τα νοσοκομεία. Ειδικά αυτή τη περίοδο αν είσαι άστεγος και τοξικομανής. Μιλήσαμε με γιατρό στις 1 το πρωί αλλά η βοήθεια που προσφέραμε ήταν πολύ μικρή.
Λίγο πριν τις μία το πρωί και το τηλέφωνο εθελοντή χτύπησε. Από τον ξενώνα του Δήμου Αθηναίων ( ξενοδοχείο ) που φιλοξενεί δεκάδες Έλληνες ηλικιωμένους και όχι μόνο ζήτησαν να τους επισκεφτούμε… Η ανάγκη για λίγη παρέα, μια χειραψία, μια ευχή, πιο δυνατή και από την πείνα και το κρύο πολλές φορές ….
Ομόνοια λίγο πριν της 2 π.μ. δεκάδες τοξικομανείς περιφέρονται. Ενα χαμόγελο μια ευχή, μια ζεστή σοκολάτα και ένα πιάτο ζεστό φαγητό σπάει λίγο το παγωμένο τοίχο στις καρδιές.
Η φωτισμένη Αθήνα κρύβει τη γύμνια της και τις πληγές της δείχνοντας και την αδυναμία της να σηκώσει τον πόνο από εκεί που περισσεύει…
Γράφω αυτές τις γραμμές, περιμένοντας τους γονείς μου και τα αδέλφια μου και με τη σκέψη σε όσους είναι μόνοι αυτές τι μέρες …
Καλά Χριστούγεννα!!!

Comments are closed.