Δράσεις Πλησίον Street Work

Το μπάνιο του κ. Δημήτρη.

Στο γνωστό μας παγκάκι της πλατείας, ο κυρ-Δημήτρης με τα εφτά παιδιά (εξακριβώθηκε τελικά αυτό), περιμένει καθημερινά μήπως και κάποιος περαστικός του δώσει κάτι να φάει, γιατί ο ίδιος αδυνατεί να εγκαταλείψει το παγκάκι του, λόγω των κινητικών προβλημάτων που έχει. O κυρ-Δημήτρης εκτός των άλλων, έχει πολύ ανάγκη από ένα μπάνιο και αλλαγή ρούχων. Δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης σε τουαλέτα και καταλαβαίνετε τι συμβαίνει μετά από λίγες μέρες τι εικόνα παρουσιάζει…..

Έτσι λοιπόν, απευθυνθήκαμε στην PRAKSIS και κλείσαμε για το Σάββατο το πρωί στις 11.30 να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και να ντυθεί με καινούρια καθαρά ρούχα.

Με εθελοντές της PRAKSIS έχουμε βρεθεί τις νυκτερινές ώρες στους δρόμους της Αθήνας. Πριν 10 μέρες φορτηγάκι της Praksis ήρθε στον αποθηκευτικό μας χώρο και τους δώσαμε ρούχα που είχαμε πολλά το τελευταίο διάστημα.

Όταν φθάσαμε χθες το πρωί στην πλατεία, για να τον παραλάβουμε με το αυτοκίνητο, το θέαμα ήταν αποτρόπαιο, καθώς εκατοντάδες μύγες ήταν κολλημένες επάνω του, η μυρωδιά αφόρητη και ο κυρ-Δημήτρης ανίκανος ων να αυτοεξυπηρετηθεί ήταν παντού λερωμένος με τις ακαθαρσίες του.

Με τα πολλά φθάσαμε στη οδό Δεληγιώργη στο κτίριο της PRAKSIS, ανεβήκαμε στον πέμπτο όροφο του κτιρίου όπου είναι τα μπάνια και εκεί μαζί με τον Θανάση, τον νοσηλευτή της PRAKSIS, τον βάλαμε στο ειδικά διαμορφωμένο για ΑΜΕΑ μπάνιο και ξεκινήσαμε να του βγάζουμε τα βρώμικα ρούχα για να ξεκινήσει το μπάνιο.

Δυστυχώς όμως, οι ακαθαρσίες τόσων ημερών επάνω του, είχαν κάνει τα ρούχα ένα με το δέρμα του και η δυσκολία για να βγουν τα ρούχα του ήταν μεγάλη.

Οι κάλτσες, δεν έβγαιναν με κανένα τρόπο, μέχρι που ήρθε το ψαλίδι και τις κόψαμε για να βγουν.

Η δυσοσμία ήταν απερίγραπτη, ο Θανάσης, έφυγε επειγόντως για να φορέσει μάσκα και ποδιά διότι όπως μας είπε τέτοια φρικτή κατάσταση πρώτη φορά συνάντησε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Μετά από πολύ ώρα τρίψιμο, με σφουγγάρι και σαπούνι για το σώμα και σαμπουάν για τα μαλλιά  ο κυρ-Δημήτρης έγινε ”καινούριος”, φόρεσε καθαρά ρούχα, καινούρια παπούτσια, ήπιε και τον καφέ με το κουλούρι και πήραμε πάλι το δρόμο προς το παγκάκι της πλατείας, εκεί όπου και πάλι θα ξαναδεί το θρίλερ απο  την αρχή, δεδομένου οτι κανένας φορέας μέχρι στιγμής, δεν έχει ενδιαφερθεί να στεγάσει αυτόν το δύστυχο συνάνθρωπο μας.

Ευχόμαστε και προσπαθούμε να βρεθεί λύση για την στέγαση του κ.Δημήτρη πριν είναι αργά…
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο ας επικοινωνήσει μαζί μας παρακαλώ.

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον Θανάση, τη χαμογελαστή και πρόθυμη Δανάη και τα άλλα παιδιά της PRAKSIS που με ζεστασιά και αποφασιστικότητα βοήθησαν.

Η Δανάη (κοινωνική λειτουργός) άνοιξε φάκελο στον κ. Δημήτρη και με προθυμία συνεργαστήκαμε έστω για την προσωρινή ανακούφιση του κ. Δημήτρη. Το καινούργιο αναπηρικό Π που χάρισε ο Θανάσης στον κ. Δημήτρη που διπλώνει και μαζεύεται ήταν το τελευταίο τους δώρο μαζί με το χαμόγελο τους στον κ. Δημήτρη.

Υ.Γ2. Ο κ. Δημήτρης αυτή τη στιγμή χρειάζεται επειγόντως πάλι μπάνιο και καθημερινά όπως κάθε άνθρωπος χρειάζεται να πηγαίνει για την ανάγκη του… Θα τον βοηθήσει κανείς;

Εχοντας αφιερώσει πολλές ώρες σε τηλφεωνήματα επισκέψεις συζητήσεις αναζητήσεις βρήκα και αυτό έδώ.

http://www.cityofathens.gr/katoikoi/eypatheis-koinonikes-omades
http://www.cityofathens.gr/eypatheis-koinonikes-omades/astegoi
http://www.cityofathens.gr/node/154 .

Στις λέσχες φιλίες βρεθήκαμε πολλές φορές τις κρύες νύκτες του χειμώνα μεταφέροντας παγωμένους συνανθρώπους μας μαζι με φαγητο και κουβέρτες ( Δείτε παλαιότερες δημοσιευσεις.) . Για περιπτώσεις σαν τον κ. Δημήτρη προβλέπεται κάτι;

1 comment for “Το μπάνιο του κ. Δημήτρη.