Δράσεις Πλησίον Street Work

Δράσεις αγάπης και συμμετοχής…

 σε λίγο κατέβηκε μαζί μας για να μοιράσει ζεστή σοκολάτα στους δεκάδες συμπατριώτες του....

…σε λίγο κατέβηκε μαζί μας για να μοιράσει ζεστή σοκολάτα στους  συμπατριώτες του….

Όταν ξαφνικά έσκασε η είδηση στην παρέα μας ότι ο 15χρονος Μοχάμεντ ίσως είναι στον 5ο όροφο στο ξενοδοχείο και κοιμάται ενώ εμείς από κάτω μοιράζαμε φαγητό και σοκολάτα, η αγωνία μας ήταν μεγάλη.
Σε λίγα λεπτά ο Μοχάμεντ ήταν στην αγκαλιά μας και σε λίγο κατέβηκε μαζί μας για να μοιράσει ζεστή σοκολάτα στους δεκάδες συμπατριώτες του…. Δεν είχαμε το χρόνο να του πούμε πόσο μας τρόμαξε που τον είδαμε στην τηλεόραση σε όλα τα δελτία ειδήσεων, αλλά το γλυκό χαμόγελο του και η καλή του διάθεση μας έδωσε μια πολύ ευχάριστη νότα να συνεχίσουμε την αναζήτηση και άλλων Σύριων προσφύγων που βρίσκονται σε διάφορα ξενοδοχεία χωρίς φαγητό….
——————————————————————–
Τυφλός Σύριος μας αναζητούσε και η χαρά του ήταν μεγάλη όταν συνάντησε ένα από τα στελέχη μας, που τον σέρβιρε και τον πρόσεχε ιδιαιτέρως στη πλ. Συντάγματος.
——————————————————————–
Μια 20χρονη κοπέλα με το λίγων μηνών μωρό της καθώς κατέβηκε μαζί μας από τον πέμπτο όροφο τα μεσάνυχτα για να της δώσουμε λίγο γάλα για το μωρό της, μας προκάλεσε δέος…
Μια νεαρή κοπέλα ξεριζωμένη από το σπίτι της σε ξένη χώρα αναζητά λίγο γάλα για το μωρό της… Η μορφή της μέσα στη νύχτα μας φάνηκε ιερή και ο σκοπός της άγιος…
Αύριο το πρωί θα πρέπει να πάμε αρκετά μπουκάλια γάλα για τα μωρά και μικρά προσφυγόπουλα….
——————————————————————–
Η βραδιά είχε πολλές εκπλήξεις, πολλές συναντήσεις, και με την συνεργασία απλών πολιτών βρεθήκαμε σε ξενοδοχεία που δεν γνωρίζαμε ότι φιλοξενούσαν πρόσφυγες….
Στο τελευταίο μάλιστα οι 13 πρόσφυγες φιλοξενούνται με χρήματα κάποιων ιδιωτών για τρείς μέρες και ήδη αγωνιούν για τη συνέχεια.
Τελειώσαμε λίγο πρίν τις δύο τα ξημερώματα.
Προσφέραμε καυτή σοκολάτα και φαγητά που μας προσφέρθηκαν.

Ο άστεγος Κούρδος φίλος μας που πεινούσε πολύ, μας έλεγε ότι έψαχνε σε κάδους για φαγητό και δεν βρήκε τίποτα αξιόλογο. Φανταστείτε την χαρά του όταν του προσφέραμε αρκετό φαγητό γλυκά από δεξιώσεις, φρούτα κρουασάν κλπ … Τα ευχαριστώ του ακόμη ακούγονται στη πλατεία….

 

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΊ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ βρεθήκαμε στην Τράπεζα της Ελλάδος και παραλάβαμε από την ARIA Fine Catering ότι περίσσεψε από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εκεί.
Τα 150 περίπου καλαμάκια κοτόπουλο, ταψάκια με καναπεδάκια, κοτομπουκιές, κ.λ.π.  ήταν αρκετά για να συμβάλουν στην έκτακτη παράκαμψη του δρομολογίου μας, έτσι ώστε να αναζητήσουμε τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονταν σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης.
——————————
Η κυρία Βαλσάμη από το πρατήριο άρτου “ΣΤΑΡΙ και ΜΕΛΙ” ( και πάλι μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ η γνωριμία ) μας πρόσφερε 3 μεγάλα κουτιά κριτσίνια ενώ μας μάζεψε ή ίδια από μανάβη της γειτονιάς της και μας πρόσφερε 4-5 σακούλες πορτοκάλια και μανταρίνια καθώς και άλλα λαχανικά.
——————————
Άλλος άγνωστος σε μας δωρητής, πρόσφερε μια μεγάλη σακούλα με 20 κιλά αχλάδια.
——————————
Όλα αυτά ( εκτός μαϊντανό πιπεριές κλπ που θα προσφερθούν σε φτωχές οικογένειες ) χρησιμοποιήθηκαν στην χθεσινοβραδινή μας έξοδο.
Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….
——————————
Ευχαριστούμε την Αιμιλιανή και τη συντροφιά της για την ευαισθησια και την αγωνία τους που μοιράστηκαν μαζί μας για να μην μήνουν νηστικοί οι
πρόσφυγες, γυναίκες και παιδάκια.
——————————
Η Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” προηγήθηκε στο ένα ξενοδοχείο και πρόσφερε δεκάδες μερίδες φαγητού
——————————
Ευχαριστούμε για την ανθρωπιά, για την αγάπη, για την ανακούφιση ….

Τα χέρια αυτά σήμερα σέρβιραν σοκολάτα όπως και τόσες μέρες μαζί μας στο Σύνταγμα... ο 15χρονος Σύριος πρόσφυγας μας πρόσφερε συγκίνηση... Ολη μέρα αναρωτιόμασταν που μπορεί να είναι .... και βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο που τον φιλοξενεί.... ( Συνηθίζουμε όπως θα έχετε προσέξει να μην δημοσιεύουμε πρόσωπα )

Τα χέρια αυτά σήμερα σέρβιραν σοκολάτα όπως και τόσες μέρες μαζί μας στο Σύνταγμα… ο 15χρονος Σύριος πρόσφυγας μας πρόσφερε συγκίνηση… Ολη μέρα αναρωτιόμασταν που μπορεί να είναι …. και βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο που τον φιλοξενεί….
( Συνηθίζουμε όπως θα έχετε προσέξει να μην δημοσιεύουμε πρόσωπα )

1.15 π.μ. Εθελοντές που συναντήσαμε και και ήρθαν για ρπώτη φορά μαζί μας μοιράζουν φαγητό σε ξενοδοχείο. Η ευαισθησία τους για τους πρόσφυγες μας συγκίνησε.

1.15 π.μ. Εθελοντές που συναντήσαμε και και ήρθαν για πρώτη φορά μαζί μας, μεταφέρουν το φαγητό σε ξενοδοχείο.
Η ευαισθησία τους για τους πρόσφυγες μας συγκίνησε.

Εθελοντές που βρήκαμε στο δρόμο και τους συναντήσαμε για πρώτη φορά μας βοήθησαν στην σημερινή μας διανομή... Εδώ ετοιμάζονται και μοιράζονται φαγητά φρούτα αρτοσκευάσματα στο τελευταίο ξενοδοχείο που πήγαμε μετά τις 1 π.μ..

Εθελοντές που βρήκαμε στο δρόμο και τους συναντήσαμε για πρώτη φορά μας βοήθησαν στην σημερινή μας διανομή… Εδώ ετοιμάζονται και μοιράζονται φαγητά φρούτα αρτοσκευάσματα στα τραπέζια του τελευταίου ξενοδοχείου που πήγαμε μετά τις 1 π.μ..

Comments are closed.