Δράσεις Πλησίον Street Work

Με τους εθελοντές του Regeneration.gr

Η πρώτη κρύα βραδιά με μπόλικη υγρασία.
Μια ακόμη εξόρμηση με εθελοντές από το ‪#‎ReGeneration‬ έγινε σήμερα Δευτέρα 21-9-2015  μέχρι τις 1 π.μ. Πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια, πλατεία Κουμουνδούρου στη Πειραιώς, και σε γνωστές σε μας διαδρομές σε στενά και δρόμους του κέντρου.
Προσφέραμε πολλές δεκάδες μερίδες μακαρονάκι με κιμά μοσχαρίσιο που ετοίμασε στέλεχος του ΠΛΗΣΙΟΝ και μοιράστηκε στη κυριολεξία καυτό, εκατοντάδες κουλούρια και λουκουμάδες που μας πρόσφερε το κουλούρι του Ψυρρή, κρουασάν και δεκάδες λίτρα δροσερό τσάι που φτιάξαμε, Μοιράσαμε κουβέρτες σε άστεγους και ευχαριστούμε εθελόντρια από το #ReGeneration που μας έφερε τσάντες με ρουχισμό για τις δράσεις μας….
Στη πλατεία Κοτζιά παίξαμε και γελάσαμε με μικρά παιδάκια από τη Συρία που γύρω στα μεσάνυχτα είχαν μείνει μαζί με τις μητέρες τους στη πλατεία….
Στη Ομόνοια επίσης δώσαμε δεκάδες μερίδες φαγητό σε μητέρες και παιδιά καθώς και σε πολλούς άλλους πρόσφυγες. Γνωστός δημοσιογράφος που μας έδωσε την κάρτα του στη πλατεία Ομονοίας αποθανάτισε τη δράση μας και υποσχέθηκε ότι θα χειριστεί το υλικό με σεβασμό στους μετανάστες, στις μητέρες και τα παιδάκια. Πολλοί νεαροί Σύριοι και παιδάκια θέλησαν να βγουν φωτογραφίες μαζί μας και μέσα στο μεγάλο ταξίδι τους πάντα μια ανάπαυλα λίγης φιλικής διάθεσης από αγνώστους και αλληλεγγύης είναι πολύτιμο εφόδιο για τη συνέχεια…
a_DSC_0041

a_DSC_0047_omonoia2

 

 

 

a_DSC_0050_xamogela a_DSC_0058_omonoia4 a1-DSC_0030a a1-DSC_0042.JPG

a_DSC_0037

Comments are closed.