Δράσεις Πλησίον Street Work

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Αν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ !!!!!

Εθελοντές φίλοι  μας έχουν στήσει στην ΕΙΔΟΜΕΝΗ στα σύνορα ένα εξαιρετικό σύστημα για την επικοινωνία των προσφύγων και των φορέων ( Ερυθρός Σταυρός κλπ) που βρίσκονται εκεί.
Επισυνάπτω αποσπάσματα από διαλόγους μας το τελευταίο διάστημα μέσω εμαιλ…
……… Θα χρειαστεί λοιπόν ένας υπολογιστής desktop ή laptop που θα είναι εγκατεστημένος μέσα στο δικό μας χώρο και θα τρέχει το πρόγραμμα με τη μουσική και τις ανακοινώσεις. Αν μπορεί να βρεθεί κάτι που να σηκώνει windows 7 , θα μας εξυπηρετούσε.eidomeni container
………..Όπως λέγαμε και τηλεφωνικά τις προάλλες, σκοπεύουμε να αγοράσουμε εξοπλισμό και να εγκαταστήσουμε ηχητικό σύστημα στο χώρο του κέντρου στην Ειδομένη από όπου περνούν οι πρόσφυγες. Είναι κάτι που όλοι θεωρούν απαραίτητο αλλά χρειάζεται να μπούμε μπροστά και να το υλοποιήσουμε. Θα παίζει μουσική και προηχογραφημένες ανακοινώσεις σε διάφορες γλώσσες σχετικά με θέματα καθαριότητας κλπ. Επίσης θα γίνονται ανακοινώσεις και από ασύρματο μικρόφωνο μεγάλης εμβέλειας που θα χρησιμοποιούν οι μεταφραστές που συνοδεύουν τα γκρουπ ή οι εθελοντές που θα θέλουν να ενημερώσουν για οτιδήποτε.
Επίσης, αυτή την εβδομάδα θα προσθέσω και τρίτο access point μεγάλης εμβέλειας για να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο που φτάνουν τους 200 χρήστες ταυτόχρονα. Η ημερήσια κίνηση δεδομένων ξεπερνά πλέον τα 25-30GB. Είναι και αρκετοί ξένοι εθελοντές και υπηρεσίες που είναι πολύ χαρούμενοι με το ιντερνετ και μας ευχαριστούν θερμά.
Αν τυχόν προγραμματίσετε να ανεβείτε κάποια στιγμή και μου πείτε να συναντηθούμε.
Χαιρετώ, ΗλίαςEidomeni wifi


………Γεια σου ……….
Σου στέλνω δυο φωτογραφίες από το container που αγοράσαμε και το τοποθετήσαμε στο χώρο που είναι οι πρόσφυγες. Η προοπτική είναι να χρησιμοποιηθεί για να δίνει και ρεύμα για τη φόρτιση των κινητών και ως μικρός αποθηκευτικός χώρος ( οι διαστάσεις του είναι 5,7 μ χ 2,5μ πλάτος) Όπως θα διαπιστώσεις, έχουν μπει σκηνές της UNHRC και του Ερυθρού σταυρού στην περιοχή.
Δίνουμε δωρεάν ιντερνετ σε 24ωρη βάση και έχει μια κίνηση προς το παρόν 8-10GB τη μέρα και λειτουργική εμβέλεια πάνω από 300 μέτρα.. Τη γραμμή dsl την έφερα μέσα στην κοινότητα Ευζώνων όπου και έβαλα το μόντεμ και φεύγει ασύρματα στο χώρο μας. Κάποια στιγμή θα σου στείλω και link από την κάμερα που έβαλα πάνω στον ιστό.
Χαιρετώ
Ηλίας 

Αν είστε στην Βόρεια Ελλάδα επικοινωνήστε με τον Ηλία ( 693 223-9689 )
ή στο mail@plision.gr και στο 6982-997733 ( Χρήστος)

Comments are closed.