Δράσεις Πλησίον Street Work

Ανάγκες στο Tae Kwo Do στο Φάληρο τώρα. ( update 10 Δεκ. 2015 03.25 μ.μ.)

1-a_DSC_0069Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 3000 περίπου συνάνθρωποι μας. Το βραδινό μαγείρεμα και σερβίρισμα φαγητού συνεχίστηκε ως τις 3 το πρωί… Δύσκολη υπόθεση να ταίσεις 3000 πεινασμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 6 ώρες… Στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν παρών και βοηθούσε για ώρες δίπλα μας όρθιος  και ο υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας.
Είναι κυρίως ανδρικός πληθυσμός από διάφορα έθνη. Εχει όμως και οικογένειες και μικρά παιδιά. Επείγουσες ανάγκες. Τα φέρνετε κατευθείαν στο TaeKwoDo. Υπάρχει ιεράρχιση στην παρουσίαση των αναγκών. Τα bold γραμματα (μπλε χρώμα) είναι σε προτεραιότητα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Ζητάτε τον Παναγιώτη ή τον Γιώργο από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.  (υπεύθυνοι της προσωρινής δομής φιλοξενίας).

Επίσης η Γενική Ταχυδρομική μας έχει συμπεριλάβει στον Κατάλογο Κοινωνικών Φορέων – Δράσεις ΠΛΗΣΙΟΝ, και μπορείτε να μας στείλετε τα πράγματα δωρεάν, τα οποία θα πάνε κατευθείαν στο γήπεδο στους πρόσφυγες και θα τα παραλάβουν οι υπεύθυνοι της προσωρινής δομής φιλοξενίας.
Σημειώστε ότι είναι για τους πρόσφυγες στο Tae Kwo Do.

ΤΡΟΦΙΜΑ
πελτές ντομάτα- χυμός ντομάτας,
ζάχαρη
μπουκάλια νερό 250 ml (  SOS )
Κονσέρβες ψαριών
ελαιόλαδο για μαγείρεμα

μακαρονάκι κοφτό,
αλάτι, μπαχαρικά
κρεμμύδια φρέσκα
κανέλλα ξυλάκια

χυμοί ατομική συσκευασία
κύβοι ζωμού βοδινό ή κότας

ΥΛΙΚΑ
Γάντια μιας χρήσης,

σακούλες σκουπιδιών SOS,
χαρτοπετσέτες,
πετσέτες

μάσκες,
αντισηπτικό χεριών,
πλαστικά πιάτα,

πλαστικά κουτάλια,
πλαστικά πιρούνια,
πλαστικά ποτήρια,
σκούπες, φαράσια, σφουγγαρίστρες,
καθαριστήρες δαπέδου μεταλλικoί,
κουβέρτες,
αθλητικά παπούτσια ανδρικά 40-46,
εσώρουχα και κάλτσες ανδρικά.


Φάρμακα
Αντιβιώσεις ενηλίκων

αντιβηχικά αποχρεμπτικά
( Bisolvon, Mucosolvan κλπ.)

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ελέξτε αν τα τρόφιμα είναι ληγμένα…..
——————————————————————

Το παρακάτω κείμενο αφορά την πρώτη νύκτα που έφθασαν πούλμαν από την Ειδομένη το ξημερώματα Σαββάτου 5/12/2015.
Τα πρώτα έξι πούλμαν έφθασαν στο TaeKWoDo από την Ειδομένη στις 2 π.μ. χθες ξημερώματα. a_Eidomeni_poulman 300 μετανάστες επέστρεψαν πίσω. Ο πρώτος που μου μίλησε σε φαρσί ( Google Translator) μου ζήτησε να γυρίσει στην πατρίδα του Ιραν αλλά δεν είχε χρήματα. Μαγειρέψαμε εκτάκτως δύο φορές το βράδυ. Η δεύτερη στις μία το πρωί για τους μετανάστες που ήταν καθοδόν και μάθαμε πολύ αργά ότι έρχονται…
Καταγραφή, φωτο
γραφίες χαρτιών , πρώτες οδηγίες, διανομή κουβερτων, καθοδήγηση στο αχανές γήπεδο , στη τραπεζαρία κλπ. Ο πρώτος που οδήγησα στη τραπεζαρία μου φίλησε πριν προλάβω να αντιδράσω το χέρι….
Κάποιος άλλος μόλις πήρε το πιάτο του, έβγαλε χρήματα και ρώτησε τι χρωστάει… Δύσκολη η αντιμετώπιση απογοητευμένων και πολύ ταλαιπωρημένων συναθρώπων μας που είδαν το όνειρο τους να σβήνει… Πολλοί εξ αυτών παρακαλούν να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους πλέον και δεν έχουν χρήματα άλλα…
Τα παιδιά από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε όλες τις δομές παλεύουν σκληρά ατέλειωτες ώρες…
Γυρίσαμε σπίτι 5 π.μ.

Για επικοινωνία: mail@plision.gr

 

a-katagrafi

Comments are closed.