Δράσεις Πλησίον Street Work

ΣΟΒΑΡΟ. Ανάγκες στο Tae Kwo Do στο Φάληρο τώρα. ( update 13 Δεκ. 2015 6.14 μ.μ.)

Πριν λίγο μας τηλεφώνησε ένα ζευγάρι που πήγε στο  Tae Kwo Do για να αφήσει κάποια πράγματα. Δεν τα άφησαν, καθώς δεν τους άφησαν από ότι μας ανέφεραν να μπουν μέσα και δεν υπήρχαν άνθρωποι να τα παραλάβουν. Λίγο αργότερα συναντηθήκαμε και μας άφησαν τα πράγματα για να τα δώσουμε αλλού.  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ( δείτε ειδήσεις ή την σελίδα μας στο Facebook) η κατάσταση έχει αλλάξει.Χθες το πρωί μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, πήραμε την απόφαση να μαζέψουμε όλο τον εξοπλισμό μας για το μαγείρεμα που κάναμε για λόγους ασφαλείας. Ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει στο χώρο ενώ ο αριθμός των μεταναστών δεν είναι μικρός. Ευχαριστούμε όλους όσους συνδράματε αυτές τις μέρες και ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.

Το φορτηγάκι μας δεν είναι πλέον στο TaeKWoDo. Χθες το πρωί μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, πήραμε την απόφαση να μαζέψουμε όλο τον εξοπλισμό μας για το μαγείρεμα που κάναμε για λόγους ασφαλείας.

Ο υπουργός κ. Μουζάλας, ο οποίος έμεινε αρκετές ώρες τις τελευταίες μέρες στο χώρο μαζί μας και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε δύο φορές για την κατάσταση, έχει ανακοινώσει ότι στις 17 του μηνός ( σε 4 μέρες ) θα έχει εκκενωθεί το γήπεδο και έτσι ίσως δικαιολογείται η σημερινή άρνηση της παραλαβής πραγμάτων στο γήπεδο.
(  http://www.skai.gr/news/greece/article/301416/mouzalas-mehri-tis-17-dekemvriou-tha-prepei-na-ehoun-apohorisei-apo-to-gipedo-tou-tae-kvo-do-oi-metanastes/ )

Παράλληλα τονίζουμε και από εδώ, ότι νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για τους κ. Παναγιώτη Κουτσιανά  και κ. Γιώργο Κράλογλου, που είχαν την ευθύνη μέχρι χθες της δομής στο Φάληρο, από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και την κυρία Κέλλυ Κουφοπαντελή προιστάμενη του τμήματος δομών φιλοξενίας της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής ( αυτόνομη υπηρεσία που υπάγεται απεύθειας στον Υπουργό)  του Υπουργείου Εσωτερικών.

Γνωριστήκαμε στο Παλαί Γαλατσίου, και συνεργαστήκαμε άψογα στο Ταεκβοντο. Μέσα από την καρδιά μας τους ευχαριστούμε για ότι έκαναν. Ατέλειωτες ώρες σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες …

Μέχρι και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου για πάνω από δύο μήνες είχαμε τον συντονισμό όλων των εθελοντικών ομάδων σε συνεργασία με το Δήμο και το Υπουργείο ( Από το Γαλάτσι έως το Φάληρο) για το βραδινό φαγητό που πρόσφεραν σε εθελοντική βάση εκκλησίες φορείς και ιδιώτες. Προσφέραμε σε καθημερινή βάση ζεστό (και εξαιρετικό φαγητό ) πολλές δεκάδες χιλιάδες  μερίδες φρεσκομαγειρεμένου φαγητού και η επίδραση θεωρούμε ήταν πολύ σημαντική στην επίτευξη ηρεμίας και γαλήνης στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, κάτι που τονίσαμε προσωπικά χθες το μεσημέρι έξω από το γραφείο στο Ταε Κβο ντο στον αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα.
( https://www.plision.gr/2015/11/peninta-tesseris-54-meres-sto-pale-galatsiou/ )

 

Κοινοποιούμε την ανάρτηση στο facebook που κάναμε πριν τα επεισόδια στις 11/12/2015 στις 7.35 μ.μ. Λίγες ώρες αργότερα εκδηλώθηκαν φασαρίες ( Δείτε τις εξελίξεις στα ΜΜΕ.)

Ευχαριστίες για όλους και όλες, που προσφέρετε.
Ως ιδιώτες, ομάδες, εκκλησίες, οργανισμοί ,φορείς, δημότες του Π. Φαλήρου και όχι μόνο. Ευχαριστίες και για την επικοινωνία με τους ανθρώπους του Δήμου όλες αυτές τις μέρες. Δύσκολη η κατάσταση στο Ταε κβο ντο στο Φάληρο. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συγκινητική από Ελληνες και ξένους.
. .
Πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση των ανθρώπων που γύρισαν από την Ειδομένη. Δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο διάστημα και τη αλληλεγγύη που επιδείξαμε όλοι οι φορείς σε όλους όσους έφευγαν με ελπίδα για την Ειδομένη.

Δύσκολες ώρες για τα παιδιά από το Υπουργείο όλο αυτό το διάστημα. Επωμίζονται ένα βάρος πολύ πολύ μεγάλο με ξενύχτια και ατέλειωτα ωράρια…
Στο 1.46 λεπτό του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ φαίνεται το φορτηγάκι μας.
Μπροστά από το λεωφορείο το φορτηγάκι του ΠΛΗΣΙΟΝ.


Για να τελειώσει καλά η προσπάθεια αυτή κατά την άποψη μας, απαιτούνται επαγρύπνιση από πλευράς πολιτείας, στοχευμένη βοήθεια και περισσότερη συμμετοχή από ειδικούς και από τον τοπικό δήμο.
Πέρα από την απλή συμμετοχή μας ως εθελοντές στην προσπάθεια αυτή όλο αυτό το διάστημα και πέρα από αυτά που επιβάλλεται να γίνουν από τα θεσμικά πρόσωπα και φορείς, που χειρίζονται τόσο μεγάλο πληθυσμό σε τέτοιες συνθήκες με τόση φόρτιση λόγω απογοήτευσής τους ( αποκλεισμός από τη συνέχεια του ταξιδιού τους στην Ευρώπη) ζητούμε κάτι.
——–
Παρακαλούμε, όσους προσεύχονται ας κάνουν μια προσευχή για την ασφάλεια των υπαλλήλων του Υπουργείου μέσα στο χώρο, των εθελοντών, ειδικά των νέων παιδιών, των οικογενειών και των παιδιών τους που φιλοξενούνται στη δομή, και την ομαλή απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών, καθώς δεν μπορούν τόσοι πολλοί ( πολλά έθνη) να μένουν μαζί σε τέτοιες συνθήκες….

Comments are closed.