Δράσεις Πλησίον Street Work

Επίσκεψη αντιπροσωπείας παικτών στο Κέντρο Απεξάρτησης Reto Hellas

23/12/2009

Αντιπροσωπεία παικτών και διοίκησης της Π.Α.Ε μετέβει το απόγευμα της Δευτέρας 21.12.’09 στο Κέντρο Απεξάρτησης Reto Hellas, στο Κορωπί.

Οι Κώστας Ανδριόλας, Ισαάκ Μπεθέρα, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Γιάννης Λούκινας, Γιάννης Σίμωσης, Χρήστος Κοντοχρήστος, Σεμπέκος και μέλη της Π.Α.Ε επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, οι οποίες σημειωτέον έχουν ανακατασκευαστεί εξ’ολοκλήρου από τους ανθρώπους της οργάνωσης, είδαν από κοντά το έργο που παράγουν και τη δύναμη που επιδεικνύουν για την ζωή, όλοι όσοι βρίσκονται εκεί.

Παρακολούθησαν ενα μίνι θεατρικό, σχετικό με τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι της οργάνωσης να απεξαρτηθούν, έφαγαν τα καταπληκτικά εδέσματα που πρόσφεραν και στην συνέχεια μοίρασαν υλικό της ομάδας και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος θα φιλοξενήσει στο εγγύς μέλλον την οργάνωση στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσουν τα μέλη της κάποιον αγώνα της ομάδας μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως δυναμικό μέλος και οργανωτής στη Reto Hellas είναι φίλος της ομάδας, ο κ. Θάνος Τζαβάρας. Εμείς από μεριάς μας τους στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας και καλό κουράγιο στην συνέχεια του έργου τους.

Λίγα λόγια για την οργάνωση:

Το Σωματείο ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι μία Μ.Κ.Ο.(Μη Κρατική Οργάνωση) με κοινωφελικό, κοινωνικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και σκοπό « την ψυχική, πολιτιστική, υλική και πνευματική βοήθεια στους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο και ιδιαίτερα στους τοξικομανείς », με έδρα στο Δήμο Κορωπίου και νομίμως αναγνωρισμένο με αριθμ. Μητρώου στα βιβλία Δημοσίευσης του Πρωτοδικeίου Αθηνών 24606/3-6-2003, και με Α.Φ.Μ. 999590063.

Το Σωματείο ΡΕΤΟ αποτελείτε από 120 Έλληνες εθελοντές , οι οποίοι στεγάζονται σε στέγες που το σωματείο μας διαθέτει στην Αθήνα, επίσης στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Θεσσαλονίκη, και προσφέρουν την εθελοντική τους βοήθεια 24 ώρες το 24ώρο στις δραστηριότητες που το σωματείο αναπτύξει στην κοινωνία.

Δραστηριότητες του Σωματείου ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ


Α) Ενημέρωση και καθοδήγηση στα εξαρτημένα άτομα που επιθυμούν να εισαχθούν στα προγράμματα απεξάρτησης που το σωματείο ΡΕΤΟ έχει στην Ισπανία και Ιταλία, τα οποία είναι εντελώς δωρεάν και με εθελοντική παραμονή. Όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να εισαχθούν εκεί μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία μας με έδρα στο Δήμο Κορωπίου, επί της Λεωφ. Αθηνών-Λαυρίου 21χλμ., ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικός στο 210 66 25 096.


Β) Διαθέτουμε ένα κινητό τροχόσπιτο ως σταθμό ενημέρωσης που πάει στα μέρη όπου συχνάζουν οι άνθρωποι με αυτά τα προβλήματα, και διαμέσου της προσωπικής επικοινωνίας έχουν την ευκαιρία, οι νέοι αυτοί, να θελήσουν να αναζητήσουν μία αλλαγή στη ζωή τους. Επίσης προσπαθούμε να έρθουμε κοντά τους προσφέροντας τους ένα καφέ, μπισκότα, ρούχα αν το χρειάζονται και πάνω από όλα ένα διάλογο ανοιχτό.


Γ) Η ενημέρωση και υποστήριξη της οικογένειας των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ναρκωτικές ουσίες, αυτή είναι μία εξίσου σημαντική πλευρά του έργου του σωματείου μας, ώστε να βελτιωθεί και αποκατασταθεί η σχέση τους με το οικογενειακό περιβάλλον.

Δ) Προληπτικές ενημερώσεις σε σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και σε Τ.Ε.Σ., Τ.Ε.Λ., Σοφρωνιστικά Καταστήματα και άλλα, για να ενημερώνουμε διαμέσου εκδηλώσεων με θέατρα, μουσική, τραγούδια και μαρτυρίες ατόμων που έχουν απεξαρτηθεί με σκοπό:


– ενημέρωση και υποστήριξη των εφήβων όσον αφορά το θέμα των ναρκωτικών και των επιπτώσεων της πιθανής εξάρτησης.
– πρόληψη από επικίνδυνες συμπεριφορές.
– πρόσκληση για καθαρή ζωή και οικογενειακή ένωση.


Είμαστε στη διάθεση όλων των ιδρυμάτων που επιθυμούν την συνεργασία μας.


Χρηματοδότηση του σωματείου ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ


Α) Η κάθε δωρεά από κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου της Ελλάδας ή του Εξωτερικού, που θέλει να υποστηρίξει το σκοπό του Σωματείου.


Β) Εισφορά αγαθών από εταιρείες, οργανισμούς, σούπερ μάρκετ, κ.λ.π. που θέλουν να συνεργαστούν για την συντήρηση των εθελοντών και των δραστηριοτήτων του σωματείου μας.


Γ) Περισυλλογή και επισκευή αντικειμένων, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, υλικά οικοδομών, κ.λ.π.. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να τα πετάξετε στα σκουπίδια, τηλεφωνήστε μας και ίσως αυτό που για σας είναι περιττό και άχρηστο, να γίνει πολύτιμο και σημαντικό, όσο μικρό κι αν είναι, για την ζωή κάποιων ανθρώπων.


Δ) Πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων, στα τρεία καταστήματα που το σωματείο μας διαθέτει στο Κορωπί (Λεωφ. Αθηνών Λαυρίου 21χλμ), στο Καματερό (Γρ. Λαμπράκη 24) και στην Καλλιθέα (Σοφoκλέους 256) . Εκεί εκθέτουμε διάφορα μεταχειρισμένα αντικείμενα τα οποία προσφέρουμε σε χαμηλές τιμές σε όλους τους ανθρώπους που το επιθυμούν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 22990.48488.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και την συμπαράσταση σας.


Με τα τιμή

ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
FELIPE GOMEZ BALSEIRO

Επιστροφή

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17642&catid=25

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.