Δράσεις Πλησίον Street Work

ο Πάτρικ ό έμπορος ναρκωτικών.

Από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου – Πάτρα
Από συνεργάτη μας.

“…εκεί ανάμεσα στους άλλους κρατουμένους γνωρίσαμε και τον Πάτρικ από τη Νιγηρία”
“… ο Πάτρικ ήταν έμπορος ναρκωτικών και φυλακίστηκε γι’ αυτή την αιτία μέχρι που είχε μια μοναδική εμπειρία. Συγκεκριμένα ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του στο θάλαμο των φυλακών στα Χανιά της Κρήτης, άκουσε στα αγγλικά μια φωνή να του λέει: “Αν μετανοήσεις θα σε σώσω”. Σηκώθηκε νομίζοντας πώς κάποιος συγκρατούμενός του, τον φώναξε, αλλά κανένας δεν του έδωσε σημασία κι έτσι ξαναξάπλωσε. Δεν πέρασε ούτε λεπτό και η ίδια φωνή ακούστηκε λέγοντάς του τα ίδια λόγια “εάν μετανοήσεις θα σε σώσω”.
Ξανασηκώθηκε, ξανακοίταξε μα τίποτα και κανείς δεν ήταν. Ξάπλωσε για τρίτη φορά και άκουσε πάλι τα ίδια λόγια “εάν μετανοήσεις θα σε σώσω” στα αγγλικά. Τότε γονάτισε εκεί μπροστά στο κρεβάτι του και ζήτησε από το Θεό να τον σώσει και να τον συγχωρέσει για όλες του τις αμαρτίες.

Την άλλη μέρα του ήρθε μεταγωγή σε μία άλλη φυλακή όπου εκεί βρήκε μία Αγία Γραφή που άρχισε να την μελετά και να προσεύχεται. Δεν άργησε η ανάγνωση του Ευαγγελίου να επιδρά μέσα του και να αλλάζει συνεχώς. Κυριολεκτικά αναγεννήθηκε.  Από τότε είναι ένας άλλος άνθρωπος, ευλογημένος και χαρούμενος γιατί βρήκε Αυτόν που είναι η Αλήθεια και η Αγάπη. Πλέον ο Πάτρικ ζει μέσα στις ελληνικές φυλακές για να μιλά για την συγχώρεση την αλλαγή του που οφείλεται στο Ευαγγέλιο και μεταδίδει το φως και την Αγάπη του Θεού στους συγκρατούμενους του.

 

Υ.Γ.  Απρίλιος 2014. Πέρασαν χρόνια από τότε που τον γνωρίσαμε. Ο Πάτρικ εξακολουθεί και είναι κρατούμενος. Έχει περάσει από δύο ακόμη φυλακές και πλέον δεν βρίσκεται στην Πάτρα. Εξακολουθεί όμως και παραμένει ένας χρήσιμος άνθρωπος και πιστός χριστιανός με σεβασμό και καλή μαρτυρία από τους συγκρατούμενους του και το προσωπικό των φυλακών. Τον συναντήσαμε και στις άδειες που πλέον παίρνει, αλλά και μέσα στη φυλακή….

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.