Δράσεις Πλησίον Street Work

Ρατσισμός και εγκληματικότητα στην Ελλάδα….

Φιλαυτίας το ανάγνωσμα…

63χρονος Έλληνας κακοποιούσε σεξουαλικά επί τρία χρόνια, 9χρονη από τη Βουλγαρία.
Ασελγούσε επάνω της από τα 6.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=471074

Δράκος της Πάρου: «Της έλιωσα το κεφάλι με μια πέτρα πέντε κιλών»
«Το Βήμα» αποκαλύπτει τη δικογραφία για τον 19χρονο Πακιστανό
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=470059
Συνελήφθησαν σωματέμποροι στη Λάρισα
Τους κατήγγειλε 58χρονος Βούλγαρος, που τον εξανάγκαζαν σε επαιτεία
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=470964

Συγχώρα με Θεέ μου ….

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθώ την ειδησεογραφία τις τελευταίες μέρες.
Ρατσισμός ξενοφοβία εγκληματικότητα μίσος , αλαζονεία στοιχεία που δείχνουν την παρακμή μιας κοινωνίας….

Είναι δεδομένο ότι βιώνουμε σε μεγάλο βαθμό φόβο. Και είναι αλήθεια επίσης ότι οι πολλοί κακοποιοί είναι εισαγόμενοι . Και είναι στυγνοί εγκληματίες. Αυτό όμως αναρωτιέμαι δικαιολογεί το μένος εναντίον των ξένων; Εναντίων των κατατρεγμένων και κυνηγημένων από φρικτές καταστάσεις στις πατρίδες τους που αναγκάζονται να ξενιτεύονται 15χρονα για να έρθουν στην πολιτισμένη Ελλάδα την πολιτισμένη Ευρώπη;

Χωρίς να έχω όρεξη για ηθικολογίες θυμάμαι κάποιον παλιό μου γνωστό χριστιανό που όταν ήρθε από την μουσουλμανική χώρα που ζούσε στην Ελλάδα, τη χώρα που κήρυξε ο απ. Παύλος όπως έλεγε, νόμιζε ότι θα συναντούσε μια χριστιανική χώρα. Που θα βασίλευε η αγάπη η καθαρότητα η ειλικρίνεια. Και σοκαρίστηκε από την κλεψιά την πονηρία την γύμνια των γυναικών την ακολασία την αδικία και την εκμετάλλευση στους φτωχούς και μετανάστες όπως έλεγε και ξανάλεγε με απορία τότε. Ήρθε από μια χώρα που θεωρούσε αντιχριστιανική  και φρίκαρε με αυτό που ζούσε εδώ στη πατρίδα μας….

Σκέφτομαι τον συμπατριώτη μας από την πανέμορφη Καβάλα  που πήρε την Βουλγάρα για σύζυγο και ασελγούσε στο 6 χρόνο παιδάκι, το εγγονάκι της σύμφωνα με τις εφημερίδες.  Τι φρίκη Θεέ μου ….    Εάν ισχύουν αυτά που διαβάζουμε θα τον χαρακτηρίζαμε ως μικρότερης έντασης  δράκο άραγε από τον 19χρονο Πακιστανό της Πάρου;

Τα άλλα τέρατα έψαχναν φτωχούς ανθρώπους σε μοναστήρια και τους μετέτρεπαν σε σκλάβους….

Σκέφτομαι τους ανασφάλιστους εργάτες αγρότες μετανάστες που για ψίχουλα ζουν δίπλα σε γουρούνια σε τρώγλες ή δουλεύουν ατέλειωτες ώρες κλειδωμένοι σε υπόγεια και αποθήκες με υψηλές θερμοκρασίες.

Η απραξία μια κοινωνίας που απλά ανέχεται την δυστυχία θα στοιχίσει τελικά στην ίδια…

Εκείνο που βαθιά θέλω να φωνάξω αυτή την ώρα και νοιώθω ότι χρειαζόμαστε όλοι και πρώτος ο γράφων είναι μια βαθιά μετάνοια….

Η απραξία της εκκλησίας με σοκάρει. Η σιωπή των φαρισαίων πάντα με εξόργιζε. Περισσότερο και από τη άθλια και υποκριτική φωνή τους…. Ακόμη και από την καλά επιδοτούμενη ελεημοσύνη. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε οικονομικά μεγέθη. Αλλά κυρίως στη διαφήμιση την επίδειξη αγάπης και φιλευσπλαχνίας.

Αμαρτήσαμε φίλοι μου , αμαρτήσαμε.  Είμαστε φίλαυτοι.

Καλοπερασάκηδες, φτιάξαμε μικρά ή μεγάλα παλάτια για μας και τα είδωλα μας  και κλειστήκαμε μέσα νομίζοντας ότι δεν κινδυνεύουμε…. Αλλά έρχεται η ώρα που το τσουνάμι σαρώνει τα πάντα… Όλα τα ψεύτικα και τα δήθεν γκρεμίζονται….  Και το σκοτάδι θα καλύψει το τεχνητό φως… γιατί το ρεύμα τέλειωσε.

Έκλεισε ο διακόπτης πλέον….

Μόνο εκείνοι που έχουν φως από το Φως θα αντέξουν και θα μπορέσουν να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους.

Αυτοί  θα διατηρήσουν την ψυχή τους ανόθευτη από τη διαφθορά και το μίσος….  Οι άλλοι θα ακολουθούν το ρατσισμό τη μικροπρέπεια και τη θρησκεία τους….. Προπάντων την τελευταία… Ειδικά στις μεγάλες γιορτές που θα στήνουν … Μακριά από τους διαφορετικούς. Μακριά από τους ανήμπορους. Μακριά από εκείνους που χρειάζονται δίπλα τους  όσο τίποτα άλλο….

Και στοχεύοντας στον ιδιωτικό τους παράδεισο σφραγίζουν και κλειδώνουν μόνιμη θέση για τη κόλαση τους….. Την ατομική τους κόλαση…..

Comments are closed.