Δράσεις Πλησίον Street Work

Bazaar για τα παιδιά που ζουν στις φυλακές με τις μητέρες τους και ….

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο Αρδην, Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Για μια ακόμα χρονιά το ξεblogάρισμα διοργανώνει το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του, για την ενίσχυση των άπορων κρατουμένων και των παιδιών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, στον πολυχώρο Άρδην, στην οδό Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα. Μαζί μας θα βρίσκεται και η Επάνοδος με έργα κρατουμένων και αποφυλακισμένων.

Στόχος του φετινού μας μπαζάρ είναι να χρηματοδοτήσουμε τα δημιουργικά εργαστήρια των φυλακών, τα οποία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους λόγω της οικονομικής κρίσης και παράλληλα να προσφέρουμε στις κρατούμενες και τα παιδιά τους τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης που βρίσκονται σε ανεπάρκεια.
Το διήμερο του μπαζάρ μας όσοι αγαπούν τα βιβλία θα έχουν έχουν την ευκαιρία να βρουν εκατοντάδες ενδιαφέροντες τίτλους σε τιμές από 0,50 ως 5 ευρώ, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, τσίπουρα, βιολογικό λάδι από τη Μάνη, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές από το Πήλιο, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα και σπιτικά γλυκά.

Όπως σε κάθε μπαζάρ μας θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια. Τα είδη στα οποία υπάρχει σημαντική έλλειψη είναι το χαρτί υγείας, τα σαμπουάν, τα μωρομάντηλα και οι τηλεκάρτες. Επίσης ανάγκη υπάρχει για πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια. Περισσότερες πληροφορίες στο http://xeblogarisma.blogspot.com.


Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 5 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 15 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στις φυλακές και διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων. Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και χρειάζεται η υποστήριξη όλων . 


Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στην διεύθυνση Ξενοφώντος 4, στον 6ο όροφο, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή έως τις 7 μ.μ..
Μπορείτε να μας βρείτε στο fb και να προωθήσετε το event  https://www.facebook.com/events/405740432887873/

Comments are closed.