Δράσεις Πλησίον Street Work

Συνάντηση με το πρόεδρο του ιδρύματος αστέγων.

Αθήνα 13 Φεβρ. 2012

Προγραμματισμένη συνάντηση μιας περίπου ώρας είχε ο πρόεδρος του ΠΛΗΣΙΟΝ κ. Π. Κοροβέσης  και συνεργάτες του με τον κ.  Γιώργο Αποστολόπουλο  πρόεδρο του  ιδρύµατος αστέγων στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) .

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η κατάσταση των ανέργων καθώς και τρόποι  συμπαράστασης σε αυτούς.  Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και η διευθύντρια του ιδρύματος αστέγων . Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για μια ακόμη φορά θέλουμε να τονίσουμε τη σημαντική συμβολή του ΚΥΑΔΑ σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται.
Παντού βλέπαμε κιβώτια με ρούχα και τρόφιμα και ο κ. Αποστολόπουλος με τους συνεργάτες του έχει να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο κοπιαστικό και εξαντλητικό.
Ευχάριστη έκπληξη για μας ήταν η ξαφνική ολιγόλεπτη παρουσία του κ. Λευτέρη Σκιαδά ιδρυτή και πρώην πρόεδρου του ΚΥΑΔΑ με τον οποίον είχαμε βρεθεί για πρώτη φορά σε μια νυκτερινή εξόρμηση συμπαράστασης σε μια χιονισμένη Αθήνα  πριν χρόνια  και είχαμε συνεργαστεί μαζί του.

Ο κ Λευτέρης Σκιαδάς είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΥΑΔΑ. O ο κ. Σκιαδάς ανέφερε στον κ. Αποστολόπουλο για τη εθελοντική δράση μας στους δρόμους της πόλης ειδικά τις νύκτες υπηρετώντας τους αστέγους.

Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε ήταν ένα κέντρο ύπνου στη καρδιά της πόλης έτσι ώστε να μην βλέπουμε γέροντες και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες να γεμίζουν τους αθηναϊκούς δρόμους . Μας αναφέρθηκαν οι δυσκολίες (γνωστές σε μας από τις επισκέψεις μας ) που ήδη αντιμετωπίζουν στις λέσχες φιλίας και στα προσωρινά καταλύματα του δήμου τις κρύες νύκτες.

Ρωτήσαμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση,  εφόσον βρεθεί κατάλληλος χώρος  σε συνεργασία με το Δήμο και τη δημοτική αστυνομία κάτι που δεν ξεκαθαρίστηκε στη συνάντηση αυτή  καθώς εμπλέκονται και άλλοι φορείς του Δήμου.

Φύγαμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας  αφού αναφέραμε στη διοίκηση του ΚΥΑΔΑ ότι  είμαστε δίπλα τους για να βοηθήσουμε σε ότι μας χρειαστούν.

Comments are closed.