Δράσεις Πλησίον Street Work

Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων Αμυγδαλέζας

Στις αρχές του Αυγούστου ο ”Πλησίον” επισκέφθηκε το κέντρο κράτησης ανηλίκων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με πολλά χρήσιμα πράγματα για τα ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αλλά που δυστυχώς κατέληξαν κρατούμενοι λόγω έλλειψης πιστοποιητικών για την νόμιμη μετανάστευση τους στη χώρα μας.

tmp_9423-φωτογραφία-979372054Η υποδοχή από τον αξιωματικό και τους υπόλοιπους αστυνομικούς ήταν θερμή και με χαρά δέχτηκαν τα προσφερόμενα είδη πρώτης ανάγκης απο τον “Πλησίον” για τους ανήλικους μετανάστες. O υπαστυνόμος ειδοποίησε και άλλους αστυνομικούς για να βοηθήσουν στη μεταφορά των πραγμάτων και εκείνοι με τη σειρά τους έβγαλαν μερικά ανήλικα (έως δεκαεπτά ετών) για να βοηθήσουν.

Ανάμεικτα συναισθήματα δημιουργήθηκαν όμως, όταν μας είδαν τα ανήλικα παιδιά (απο 14 -17 ετών) φορτωμένους με μπάλες, ολοκαίνουργια αθλητικά παπούτσια, παιχνίδια κάλτσες και άλλα πολλά. Όλα μαζί ξέσπασαν σε φωνές χαράς και άρχισαν να μας χειροκροτούν και να απλώνουν τα χέρια τους μέσα από τα κάγκελα για να μας χαιρετήσουν.

H χαρά στα πρόσωπα όλων αυτών των “μικρών” μας φίλων απο τα διάφορα μέρη του κόσμου, φώναζε σε εμάς τους “νόμιμους” ό,τι και οι αυτοί είναι ισότιμοι συνάνθρωποι μας με αισθήματα και ανάγκες, είναι παιδιά με όνειρα για τη ζωή και ιδανικά, όπως ακριβώς και τα δικά μας παιδιά, στα οποία φροντίζουμε να μην τους λείψει τίποτα.

Ειλικρινά, τόσα χαμόγελα μέσα σε ένα κρατητήριο δεν είχαμε ποτέ ξαναδεί και φύγαμε προβληματισμένοι με ανάμεικτα συναισθήματα.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσους πρόσφεραν με κάθε τρόπο στη δράση αυτή….

Comments are closed.