Δράσεις Πλησίον Street Work

Καλή Σαρακοστή.

Αναμνηστική φωτό. Ο μπαμπάς είναι Γερμανία. Δώσαμε το εμαιλ μας για επικοινωνία και βοήθεια που μας ζητήθηκε.

Αναμνηστική φωτό. Ο μπαμπάς είναι Γερμανία. Δώσαμε το εμαιλ μας για επικοινωνία και βοήθεια που μας ζητήθηκε.

o μικρός ήρθε μετά το φαγητό να μας ευχαριστήσει. Μια αγκαλιά με ένα προσφυγόπουλο σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις.

Καθαρή Δευτέρα 14/3
Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι περίπου 2.500 άνθρωποι.
Και ξαφνικά το φαγητό πρέπει να φτάσει για 5.000 και παραπάνω πρόσφυγες. Μεσημέρι και βράδυ…
Δεκάδες τηλεφωνήματα από το πρωί και συνεχείς επικοινωνίες για να δούμε τι θα γίνει. Αντιπεριφερειάρχες δήμαρχοι και εθελοντές που τρέχουν.
1500 μερίδες από κάποιο δήμο δεν έρχονταν και η ώρα πέρναγε… Κάποιες άλλες από άλλο δήμο ήρθαν τελικά το βράδυ καθώς δεν βρέθηκε αυτοκίνητο.
Ευγνωμοσύνη για όσους τα έδωσαν όλα και σήμερα….
Ευτυχώς η βροχή ακύρωσε εκδηλώσεις και κάλυψε τα τεράστια κενά που εκτάκτως δημιουργήθηκαν.
Σε 4 ώρες ( 3 μ.μ. – 7 μ.μ.) καθώς ο αριθμός όλο και ανέβαινε των ανθρώπων στο λιμάνι καταφέραμε και μαγειρέψαμε πάνω από 1300 μερίδες κριθαράκι με κιμά. Ευγνωμοσύνη για την υπερπροσπάθεια …
Δεν θα ξεχάσω:
Πάντα για τις ίδες ώρες μιλώ (3-7).
Την κυρία Κ. που από το εξοχικό της στην Αίγινα μαγείρεψε καθώς δεν ήταν στο εστιατόριο της και δεν μπορούσε να μην ανταποκριθεί στο έκτακτο κάλεσμα. Την κ. Κωνσταντίνα που ξαφνικά και αυτή ενημερώθηκε και στο εστιατόριο της πάλι μαγείρεψε τελευταία στιγμή και προσφέρθηκε να στείλει τις ζεστές μερίδες με ταξί στο Πειραιά.
Την κ. Μαρία που άφησε το μωρό της με 39 πυρετό και ήρθε στο λιμάνι και μας έφερε για μια ακόμη φορά 200 μερίδες φαγητό.
Οι ανθρωποι της ομάδας του δήμου Πειραιά επίσης σήμερα κουράστηκαν πολύ. Και όλα αυτά για να φάνε χιλιάδες παιδάκια, μωρά, μητέρες και ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι μας.
Την ώρα αυτή εθελοντές προσφέρουν φαγητό στο καράβι με 650 πρόσφυγες. Μόλις ξεφόρτωσα γάλατα κλπ έφυγα καθώς η αυριανή μέρα προβλέπεται και αυτή πολύ δύσκολη και ο προγραμματισμός του φαγητού με τις διακυμάνσεις του κόσμου δεν είναι εύκολη υπόθεση… Το φορτηγάκι μας γεμάτο μαζί με άλλα αυτοκίνητα φορτωμένα με τρόφιμα και εθελοντές συνέχισαν μέχρι τις 3.30 το πρωί.
Μερικές αγκαλιές με πιτσιρίκια και αναμνηστικές φωτογραφίες με πρόσφυγες σου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια να συνεχίσεις…
Μια ακόμη δύσκολη μέρα τελείωσε και όλοι έφαγαν τελικά.
Παράλληλα ψάχνουμε τρόπους να στείλουμε παπούτσια στην Ειδομένη καθώς οι ανάγκες για παπούτσια είναι τεράστιες…
Καλή Σαρακοστή.

Comments are closed.