Δράσεις Πλησίον Street Work

Επεισόδια στη Πέτρινη Αποθήκη.

Δύσκολη νύχτα σήμερα στο λιμάνι. Επεισόδια στην Ε1 με αίματα σε πρόσωπα. Σοβαρό επεισόδιο στην πέτρινη αποθήκη.

http://www.protothema.gr/greece/article/570425/alert-nea-epeisodia-sti-favela-tou-peiraia-afganos-mahairose-afgano/

Στην  πέτρινη αποθήκη παραλίγο οι εθελοντές να μην συμμετάσχουν στη διανομή του φαγητού καθώς υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης ανά πάσα στιγμή.

Λόγω προγραμματισμένης εξόδου μας στην πόλη της Αθήνας στους άστεγους κλπ.,  είχαμε την δυνατότητα να φέρουμε τελευταία στιγμή που μας ζητήθηκε στις 7 μ.μ.  και να προσφέρουμε επιπλέον 700 μερίδες εξαιρετικού φαγητού ( μόλις είχε μαγειρευτεί ) για το βραδινό καθώς νέος κόσμος είχε φτάσει στο λιμάνι. Και ευτυχώς όλα πήγαν καλά τελικά στην Ε1 που το μοιράσαμε.

Επίσης να επισημάνουμε ότι ήταν άμεση η επέμβαση του λιμενικού ενώ η ηγεσία του λιμενικού κινητοποιήθηκε  άμεσα και βρέθηκε επιτόπου.

Την άποψη μας την έχουμε εκφράσει στην ηγεσία των φορέων που συνεργαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα. ( Λιμενικό, Υπουργείο Ναυτιλίας.)

Το camp του Σκαραμαγκά να ολοκληρωθεί.

Το λιμάνι να αδειάσει. Αυτό θα γίνει όταν υπάρχουν δομές με αξιοπρεπείς συνθήκες και οι πρόσφυγες θα φύγουν άμεσα όπως έγινε και με το camp του Σκαραμαγκά.

Μέχρι να γίνει αυτό, απαιτείται στο λιμάνι παρουσία της αστυνομίας ή του λιμενικού για την προστασία των μικρών παιδιών των γυναικών των απλών εθελοντών ή αλληλέγγυων. Σήμερα οι εθελοντές για μια ακόμη φορά κινδύνευσαν. Στην Ε1 μπήκαμε ανάμεσα στους πρόσφυγες για να τους χωρίσουμε. Και δόξα το Θεό τα καταφέραμε χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Αλλά η εμπειρία μας και στο TaeKwonDo Δεκ. 2015 έδειξε ότι η αστυνομική παρουσία ήταν επιβεβλημένη για την προστασία όλων όταν αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση.

 Δεν θέλουμε να έρθει η στιγμή που θα τραυματιστεί Έλληνας ή Ελληνίδα εθελόντρια στη προσπάθεια τους να προσφέρουν και να καλύψουν κενά της πολιτείας και ότι αυτό θα σημαίνει γενικότερα…

Μικρής έκτασης επεισόδια στις 12/4

Μικρής έκτασης επεισόδια στις 12/4 ενώ 3-4 αποθανατίζουν τα χτυπήματα με ξύλα.

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τον σεβασμό μας για τις κυρίες, τους κυρίους, τα πανέμορφα κορίτσια και αγόρια που όλο αυτό τον καιρό νύχτα μέρα έχουν καταθέσει την ψυχή τους στο λιμάνι, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα απαξίωσης για τους αλληλέγγυους. Περιμένουμε να δούμε, εκτός των περιπτώσεων που ΜΚΟ και αλληλέγγυες ομάδες ή εθελοντές με περίεργους ρόλους που σίγουρα υπάρχουν και αξίζει να διερευνηθούν και να αντιμετωπιστούν,  αν θα υπάρξει κάποιο σοβαρό ρεπορτάζ που να μιλά για τους ηρωικούς ανθρώπους που εμείς καθημερινά γνωρίζουμε στην ομάδα διαχείρησης στην Ε1 , που με μεγάλο κόστος και αυταπάρνηση τα δίνουν όλα για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους….

Τουλάχιστον για κάποιους από εμάς είστε οι ήρωες μας και σας θαυμάζουμε  που σας βλέπουμε με τα κουρασμένα πρόσωπα, τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας και απλά με φιλότιμο προσπαθείτε να καλύπτετε συνεχώς τρύπες και κενά σε ένα σύστημα που όπως φαίνεται συνεχώς μπάζει νερά…

Μάριε, Αμαλία, Σωτήρη, Φωτεινή, Νέχια,  Θανάση, Πέπυ, Σοφία, Ντίνα, Βίκυ, Βασίλη, Κατερίνα, Αντώνη, Σπύρο, Γιώτα, Αλέξανδρε, Γιώργο, Όλγα, Ηλία, Ιουλία, Μαρία, Χαρά, Ράνια, Γιάννη, Πάνο και τόσοι άλλοι ( κάποια στιγμή θα γράψουμε περισσότερα ονόματα ) μας εμπνέετε και μας διδάσκετε αλληλεγγύη και ανθρωπισμό όλο αυτό το διάστημα και είμαστε ευτυχείς που σας γνωρίζουμε.

Comments are closed.