Δράσεις Πλησίον Street Work

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας. You’ve Got Mail.

Κάπως έτσι ενημερωθήκαμε χθες βράδυ….

Φωτογραφία του Plision StreetWork.

Μόλις έχουμε τελειώσει και ετοιμαζόμαστε να φύγουμε.

Μας ζήτησαν χθες μετά τα μεσάνυχτα με μήνυμα στο facebook να τους πάμε φαγητό. Το μεσημέρι στην πρώτη επίσκεψη για σήμερα  στο camp του Σκαραμαγκά ( αφήσαμε ένα μικρό ψυγειάκι σε ένα κοντεινερ με τέσσερα παιδιά ) πήγαμε και τους βρήκαμε. Είναι 43 Αφγανοί με οικογένειες, μωρά, μανούλες. Είναι 3-4 μέρες εκεί. Μέσα στον ήλιο σε άθλιες συνθήκες. Με τα αφγανάκια έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση από τον Οκτώβριο του 2015 στο προσωρινό camp στο Παλαί Γαλατσίου.

Είδαμε και εκτιμήσαμε την κατάσταση τους. Παράλληλα κάναμε και μια κρούση να βολευτούν κάπου. Το βράδυ τους υποσχεθήκαμε καθώς είχαν φάει για μεσημέρι, ότι θα τους πάμε φαγητό. Τους δώσαμε το κλασσικό μας 🙂 τους εξηγήσαμε ότι δεν έχει χοιρινό και προσφέραμε και μια και δύο μερίδες σε όσους ζήτησαν…

Είχαμε προνοήσει και είχαμε μαζί μας αρκετό κρύο νερό. Την ώρα που η ζήτηση για το δροσερό νεράκι ήταν μεγαλύτερη και από το φαγητό και ενώ τους δίναμε και μας ευχαριστούσαν και ρίχναμε λίγο νερό  στα απίθανα κεφαλάκια και προσωπάκια των μικρών αφγανών που γέλαγαν και μας ευχαριστούσαν γονείς και παιδιά σε 3 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και αφγανικά (τασακόρ) θυμήθηκα τα λόγια του Ιησού Χριστού που υποσχέθηκε μεγαλο ανταμοιβή σε όσους προσφέρουν ένα ποτήρι δροσερό νερό.

Δεν ξέρω αν εννοούσε αυτό που ζήσαμε σήμερα για μια ακόμη φορά, αλλά σήμερα το βράδυ εμείς πήραμε την ανταμοιβή μας και πιστέψτε μας είναι πολύ πολύ παραπάνω από ότι δώσαμε…
Οι γλυκές φατσούλες μας συντροφεύουν ακόμη και αυτή την ώρα στις σκέψεις μας και στην ψυχή μας ….

Και σήμερα το μεσημέρι στο ίδιο σημείο:

usb ηλιακός φορτιστής κινητού μέσα σε μπουκάλι πορτοκαλάδας

usb ηλιακός φορτιστής κινητού μέσα σε μπουκάλι πορτοκαλάδας

Και ενώ περνούσαμε μέσα από τις σκηνές σε καμιά 50 πρόσφυγες που μας ενημέρωσαν να τους πάμε φαγητό είδαμε την αυτοσχέδια κατασκευή και θαυμάσαμε …  Ο άνδρας μου το έφτιαξε μας είπε πριν λίγη ώρα με υπερηφάνεια, η νεαρή σύζυγος από το Αφγανιστάν….

O νεαρός πατέρας και σύζυγος είναι 20 χρονών και μένει έξω από το camp του Σκαραμαγκά.
Ανθρωποι που έχουν ικανότητες και εφευρετικότητα και τη θέληση να προκόψουν…

Φωτογραφία του Plision StreetWork.

usb ηλιακός φορτιστής κινητού μέσα σε μπουκάλι πορτοκαλάδας την ώρα που φορτίζει το κινητό.

Ο νεαρός Αφγανός που έλειπε το μεσημέρι, μας έδειξε το βράδυ γεμάτος περηφάνεια την κατασκευή του να δουλεύει και να φορτίζει το κινητό του. Με καμάρι μας είπε δύο λόγια για την πατέντα του σε βιντεάκι που ίσως κάποια στιγμή ανεβάσουμε…

Και το απόσπασμα από το μήνυμα της εξαιρετικής κυρίας και εθελόντριας που λάβαμε χθες αργά περασμένα μεσάνυχτα και μας “ανάγκασε” να πάμε δύο φορές σήμερα στον Σκαραμαγκά..
…………..
Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα το βράδυ πήγα Σκαραμαγκά και επειδή ήταν αργά δεν μου επέτρεψαν να μπω. Έμεινα απέξω και κατέβηκα μια βόλτα στην παραλία λίγο πιο δεξιά από την είσοδο. Είδα ανθρώπους σε σκηνές χωρίς να χουν απολύτως τίποτα ούτε καν νερό. Μου παν ότι είναι εκεί μέρες, έχουν γυρίσει από τα σύνορα και κανείς δεν τους δίνει σημασία.

Ζήτησα βοήθεια από τον …. (Σύριος πρόσφυγας από το λιμάνι) πήγαμε μαζί και αγοράσαμε μπουκάλια νερό από το μαγαζάκι που χει ξεφυτρώσει εκεί, και τους τα μοιράσαμε. Πήγε το παλληκάρι και έφερε και δύο σκηνές για μια έγκυο και την οικογένειά της. Φαγητό δεν είχαμε και οι άνθρωποι έχουν να φάνε κανονικά πολλές μέρες. Σας τα γράφω όλα αυτά για να ζητήσω τη βοήθειά σας. Είναι τραγικό να υπάρχουν παιδιά και να μην έχουν να φάνε.

Είναι περίπου 50 άτομα. Αν μπορείτε να τους βάλετε στο πρόγραμμα σας. Δεν ξέρω σε ποιον άλλο ν απευθυνθώ. Καλή σας νύχτα. Φιλικά …

 

Comments are closed.