Δράσεις Πλησίον Street Work

Πρόσκληση σε εκδήλωση.

ΓΙΝΕ ΕΣΥ ΠΛΗΣΙΟΝ.

Τό Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στις 6.00  μ.μ. στο αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων ( Ακαδημίας 50, Αθήνα)  ο ΠΛΗΣΙΟΝ σας καλεί για μια παρουσίαση του έργου του.

Παράλληλα ζητώντας την συνδρομή σας στις ανάγκες της δράσης του, επιδιώκει την ενεργοποίηση φορέων και πολιτών για να προσφέρουν στις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες.
Νοιώθοντας ευγνωμοσύνη για κάθε φορέα και κάθε ανάλογη δράση στην πόλη μας προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε ανάλογη προσπάθεια και να γίνουμε πλησίον στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Μέσα στο κουρνιαχτό της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας υπάρχουν Άνθρωποι που εργάζονται με χαμόγελο και κουράγιο προσφέροντας από τη καρδιά τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Και αυτό χρειάζεται όλοι να δούμε να το αναδείξουμε και να σταθούμε δίπλα.
Η εκδήλωση αυτή είχε προγραμματιστεί για ένα μήνα αργότερα αλλά το αμφιθέατρο είναι διαθέσιμο για αυτό το Σάββατο.
Σας περιμένουμε .
Στη εκδήλωση θα συμμετάσχουν μουσικοί που θα τραγουδήσουν κοινωνικά τραγούδια σχετικά με την εκδήλωση …

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν

Ιάσωνας Πιπίνης
Δημοσιογράφος  “ΜΕGA CHANNEL”
με τη ματιά του δημοσιογράφου θα καταγράψει.
την σημερινή πραγματικότητα των αστέγων

Παύλος Κοροβέσης
πρόεδρος του “Πλησίον”

Μυρτώ Θεοχάρους
Καθηγήτρια εβραϊκών στο Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο.
Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε με το κοινωνικό έργο προς τους πρόσφυγες της Αθήνας και με το έργο προς τις εκδιδόμενες γυναίκες, κυρίως τα θύματα κυκλωμάτων σωματεμπορίου, με το οποίο συνεχίζει να ασχολείται.
Το 2011 ολοκλήρωσε την διδακτορική της εργασία στο πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία στο τμήμα των Εβραϊκών Σπουδών, με γενική κατεύθυνση στην Παλαιά Διαθήκη και συγκεκριμένα στην μετάφραση των Εβδομήκοντα στα κείμενα των Δώδεκα Προφητών.

Η ομιλία της εκτός της αναφοράς στο κοινωνικό έργο που ασχολείται θα έχει να κάνει και με την δράση των χριστιανών ιστορικά παρεμβαίνοντας στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής τους.

απόσπασμα από κείμενο της …

[ Από τις απαρχές του Χριστιανισμού, η προσφορά στον φτωχό ήταν βασικότατο γνώρισμα των χριστιανών που “σκανδάλιζε” τους παγανιστές. Όπως είπε και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός “είναι σκάνδαλο που δεν υπάρχουν πια ζητιάνοι, και αυτοί οι ‘άθεοι’ Γαλιλαίοι δεν νοιάζονται μόνο για τους δικούς τους φτωχούς αλλά φροντίζουν και τους δικούς μας!” ]

Βαγγέλης Καραγιάννης
Επίκουρος καθηγητής
Κοινωνικός Ανθρωπολόγος
Στο Πανεπιστημιο της Ζυρίχης
με θέμα “Γνωρίζοντας τον ΠΛΗΣΙΟΝ”

Comments are closed.