Δράσεις Πλησίον Street Work

Κέντρο ύπνου …. ένα όραμα μας…

Σκεφτόμαστε αυτές τι μέρες έντονα και το μοιραζόμαστε όπου μπορούμε το όραμα μας των τελευταίων ετών για ένα κέντρο ύπνου (για αρχή ) που τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμα ανηρτημένο ως πρώτο θέμα στο website μας.

Ένας απλός χώρος με μπάνια κρεβάτια και θέρμανση όπου οι άστεγοι ειδικά οι ηλικιωμένοι οι γυναίκες και παιδιά θα μπορούν το βράδυ να βρίσκουν καταφύγιο . Και το πρωί να φεύγουν .  Πάντα πιστεύαμε ότι είναι πολύ απλό να γίνει .

Επισκεπτόμενος τις τελευταίες νύκτες αργά συνήθως μετά τις 1 πμ. τις δύο λέσχες φιλίας  που ό Δήμος Αθηναίων φρόντισε να λειτουργήσουν (   Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6. &   Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη. ) είδα στη πράξη να γίνεται κάτι που είναι απλό .

Δεν θέλουμε να κάνουμε κριτική ( δεν είναι της ώρας ) για την έλλειψη κρεβατιών &  στρωμάτων . Είμαστε  όμως χαρούμενοι  γιατί σίγουρα κάποιοι δεν πέθαναν από το κρύο μέσα από τη πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και σίγουρα πολλά μπορούν να γίνουν.

Ανοίξαμε σακούλες βγάλαμε κουβέρτες και βάλαμε τους άστεγους που κουβαλήσαμε με τα αυτοκίνητο μας να ξαπλώσουν κάτω στο πάτωμα στο φιλόξενο περιβάλλον που είδαμε. Αφήσαμε φαγητό για την άλλη μέρα και φύγαμε.

Τόσο απλά.

Ένας απλός χώρος , 2 άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας μια υπάλληλος του Δήμου  μερικές κουβέρτες και κάποιοι συνάνθρωποι μας γλύτωσαν τη ζωή τους ιδιαίτερα στο φονικό αέρα και ψύχος της Δευτέρας (30/01/2012 ).  Τον Jeff  ( δείτε στο χρονικό της Δευτέρας ) δεν πρόκειται ποτέ να τον ξεχάσουμε…

Τι λέτε δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε ;

Ένας  χώρος  , Μερικά στρώματα , μπάνια , μερικοί εθελοντές και εκπρόσωποι του Δήμου για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανούς κάποιους ανθρώπους . Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα….

Για αρχή.  Και στην συνέχεια ελπίζουμε να ξεφυτρώσουν δεκάδες ανάλογοι χώροι μέχρι να  ξεπεραστεί η κατοχή στην Ελλάδα….

 

1 comment for “Κέντρο ύπνου …. ένα όραμα μας…